“Національний центру обліку викидів парникових газів” переймав досвід роботи Агентства з торгівлі квотами на викиди Німеччини (DEHSt).

“Національний центру обліку викидів парникових газів” переймав досвід роботи Агентства з торгівлі квотами на викиди Німеччини (DEHSt).

Упродовж двох днів у Берліні українська делегація за участі представників Міндовкілля та “Національного центру обліку викидів парникових газів” переймала досвід роботи Агентства з торгівлі квотами на викиди Німеччини (DEHSt)

.

Зокрема, у рамках робочого візиту українську фахівці ознайомилися з:

▪️особливостями функціонування системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів Німеччини;

▪️ роботою відповідних ІТ-систем;

▪️ інтеграцією національної системи торгівлі квотами Німеччини у європейську СТВ.

Українські представники також розповіли німецьким колегам про стан справ із впровадженням системи МЗВ в Україні, її викликами та планами щодо запровадження національної СТВ.

Нагадаємо, Україна взяла на себе амбітні зобов’язання запустити пілотну фазу СТВ вже у 2026 році.

Вивчення німецького досвіду важливе на шляху до створення такої системи. Адже її впровадження це новий напрямок у реалізації кліматичної політики в нашій країні. Цей інструмент вимагає великих системних змін, створення відповідної правової бази та інституційної структури.

Німецький досвід стане базою для розробки Стратегії впровадження системи торгівлі квотами на викиди в Україні, яка буде представлена вже найближчим часом.

Навчальний візит відбувся за сприяння проєкту «Підтримка впровадження СТВ в Україні», що реалізовується GIZ Ukraine, за дорученням Уряду Німеччини.

Прокрутити вгору